Instalacija Windowsa

Instalacija Windowsa na stolnim računalima i laptopima, od strane DiMaRo koja posjeduje uz sve i Cisco ® certifikat.
Laptope ili stolna računala pojedini proizvođači prodaju bez operativnog sustava kako bi prodajna cijena istih bila što niža, ali ukoliko posjedujete Windowse možemo ih Vam naknadno i Mi (DiMaRo) instalirati, kao i sve prateće upravljačke programe (driver) i prateće aplikacije kao što su Microsoft Office, Antivirus, Web pretraživače, Skype, Media programe i dr., koje je poželjno imati na računalu ili laptopu.
-instalacija Windowsa (10 i 11)
-dijagnostika računala, zamjena i nadogradnja komponenti
-čišćenje virusa, spywarea, instalacija antivirusa
-spašavanje podataka
-administracija i konfiguriranje mreža
-ubrzavanje i optimiziranje računala
-održavanje računala, konfiguracija
-automatizacija sigurnosne pohrane podataka (e-pošte, dokumenata, kopije sustava)
-podrška korisnicima na lokaciji i preko udaljenog pristupa (Teamviewer)
Instalacija Windowsa
Čista instalacija je postala dosta jednostavna od Windows Viste pa kasnije. Prošla su vremena “prčkanja” po naredbenom retku, blesavih errora, nekompatibilnosti zbog loših drivera i sličnih, “slatkih” muka koje su korisnici i administratori imali sa Windowsom 98 ili XP prije 10-ak godina. Danas je situacija dosta drugačija.
Ali kako bi instalacija Windowsa bila dobro napravljena i kako bi kasnije računalo besprijekorno funkcioniralo, ipak bi se trebali obratiti profesionalcima, jer kao i u svakom poslu postoji mogućnost problema kod instalacija windowsa , upravljačkih programa i aplikacija, za čije riješavanje ipak pustite profesionalce da obave cjelokupnu instalaciju.
Zašto je potrebno imati antivirus na računalu???
Antivirusni softver, antivirusni program ili antivirus je računalni softver koji se koristi za zaštitu od, identifikaciju i uklanjanje računalnih virusa, kao i drugih programa koji mogu uzrokovati probleme u korištenju računala, oštetiti softver i/ili podatke, a jednim imenom ih se naziva malware.
Malwere je pojam koji označava zloćudni softver koji radi štetu korisniku i njegovom računalu. Ustvari radi se o računalnim programima koji se pokreću na računalu bez korisnikovog pristanka i znanja, te tom prilikom stvaraju neku vrstu nepoželjnog učinka, kao što je oštećenje programa i podataka koji se nalaze na sustavu, širenje na druga računala, krađa podataka (osobito povjerljivih podataka kao što su lozinke i brojevi kreditnih kartica), omogućavanje neovlaštenog udaljenog pristupa na računalo, prikazivanje reklamnih poruka, masovno slanje neželjene elektroničke pošte (spama), sudjelovanje u napadima na druga računala putem mreže i drugo.
Za razliku od prvobitnih antivirusnih programa koji su bili temeljeni isključivo na tretiranju računalnih virusa, moderni antivirusni program se dizajnira tako da sustav štiti od što većeg broja različitih mogućih malicioznih programa (crva, računalnih virusa, trojanskih konja, rootkita, spywarea, adwarea), phishing napada itd.