Servis i održavanje računalnih sustava

Servis i održavanje računala, uključuje planiranje i izradu računalnih sustava koji povezuju računalni hardver, softver i komunikacijske tehnologije. Usluge mogu uključivati s tim povezano osposobljavanje korisnika, upravljanja i rada s računalnim sustavima korisnika i/ili opremom za obradu podataka, kao i s tim povezane usluge podrške nad sustavima.

Instalacija Windowsa

Na stolnim računalima i laptopima, od strane DiMaRo koja posjeduje uz sve i Cisco ® certifikat.
Laptope ili stolna računala pojedini proizvođači prodaju bez operativnog sustava kako bi prodajna cijena istih bila što niža, ali ukoliko posjedujete Windowse možemo ih Vam naknadno i Mi (DiMaRo) instalirati, kao i sve prateće upravljačke programe (driver) i prateće aplikacije kao što su Microsoft Office, Antivirus, Web pretraživače, Skype, Media programe i dr., koje je poželjno imati na računalu ili laptopu.
instaliranje glavnog i sličnih, (postavljanje) osobnih računala,

instalacija Windowsa (XP, 7, 8, 10)-dijagnostika računala, zamjena i nadogradnja komponenti
upravljanje računalnom opremom i sustavom,
administracija i konfiguriranje mreža,
ubrzavanje i optimiziranje računala,
održavanje računala, konfiguracija,
automatizacija sigurnosne pohrane podataka (e-pošte, dokumenata, kopije sustava),
podrška korisnicima na lokaciji i preko udaljenog pristupa (Teamviewer)
zaštita i čiščenje od raznoraznih “malwere” (zloćudni softver), kao što su virusi, trojanski konj, spyware, zloćudni adware i drugo,

Malwere je pojam koji označava zloćudni softver koji radi štetu korisniku i njegovom računalu. Ustvari radi se o računalnim programima koji se pokreću na računalu bez korisnikovog pristanka i znanja, te tom prilikom stvaraju neku vrstu nepoželjnog učinka, kao što je oštećenje programa i podataka koji se nalaze na sustavu, širenje na druga računala, krađa podataka (osobito povjerljivih podataka kao što su lozinke i brojevi kreditnih kartica), omogućavanje neovlaštenog udaljenog pristupa na računalo, prikazivanje reklamnih poruka, masovno slanje neželjene elektroničke pošte (spama), sudjelovanje u napadima na druga računala putem mreže i drugo.

postavljanje e-maila, njegovo backup i održavanje,
čiščenje i održavanje hardwera, potrebno je znati, kako je poželjno barem jednom godišnje (minimalno) promjeniti pastu na procesoru kako bi procesori bolje radio i kako bi se smanjila mogućnost kvara ili neurednog rada.